Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Politiek beraad 1

dinsdag 13 juni 2023

21:00 - 22:30
Locatie

Raadzaal

Voorzitter
G. Vermeulen
Toelichting

Link naar het filmpje van AAvisie:
https://youtu.be/BZwQigaciYM

Agenda documenten

Uitzending

Agendapunten

 1. 1

  Tijd: 21:00 - 22:30 uur
  Raadzaal


  Op dit moment is Stichting Lokale Omroep Almelo aangesteld als lokale omroep voor Almelo. Op 23 februari 2024 eindigt deze aanwijzing als ‘lokale publieke media-instelling’. Dan komen ook mogelijke andere partijen hiervoor in aanmerking.


  Het Commissariaat voor de Media wijst per gemeente één omroep aan. Zo’n aanwijzing geldt dan voor 5 jaar.


  De gemeenteraad heeft in de aanwijzingsprocedure een adviserende taak. Naast advisering over de vraag of aanvragers voldoen aan de wettelijke toegangscriteria, vraagt het Commissariaat de gemeenteraad bij meerdere aanvragen om een voorkeursadvies uit te brengen op basis van aanvullende toetsingscriteria. In dit voorkeursadvies adviseert de gemeenteraad over de vraag welke aanvrager het meest geschikt is om de functie van lokale publieke media- instelling voor de gemeente Almelo in de komende vijf jaar uit te oefenen. De aanvullende toetsingscriteria dienen door de raad te worden vastgesteld.


  Tijdens dit politiek beraad wordt de procedure en de door het college voorgestelde aanvullende toetsingscriteria toegelicht. Daarna is er gelegenheid voor vragen en discussie.
  Belangstellenden kunnen zich voor 12 juni aanmelden om mee te praten.


  Vervolg:
  Het raadsvoorstel “Vaststelling toetsingscriteria aanwijzing lokale publieke media-instelling” zal door de raad oordeelsvormend worden behandeld op 20 juni en besluitvormend op 27 juni 2023.


  Insprekers:
  * de heer J. Meuleman (Lokale Omroep Almelo)
  * de heer F. van Willigen (1Twente)
  * de heer M. Visch (Nederlandse Lokale Publieke Omroepen)  Voorzitter: dhr. G. Vermeulen

 2. 2