Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Politiek beraad 1

dinsdag 10 januari 2023

19:00 - 20:30
Locatie

Raadzaal

Voorzitter
F.J. Gerritsen
Agenda documenten

Uitzending

Agendapunten

 1. 1

  Een aantal inwoners is op zoek naar instrumenten om (meer) betrokken te worden bij de democratische besluitvorming. In verschillende Overijsselse steden zijn hier experimenten mee geweest. Denk aan de Stadsdialoog in Zwolle over armoede en in Enschede over vuurwerk.
  Walter Witkamp van Stichting Agora Europa zal de verschillende vormen toelichten. Dit vraagt vertrouwen in de collectieve wijsheid van onze inwoners en dus een andere rol en houding van het Gemeentebestuur.


  De raad wordt gevraagd zich uit te spreken over de toegevoegde waarde van de inzet van dit soort instrumenten bij actuele thema’s.


  Meepraten? Meld u aan of reageer schriftelijk
  Meepraten bij dit beeldvormend beraad kan als u zich vóór maandag 9 januari aanmeldt via raadsgriffie@almelo.nl. U ontvangt na uw aanmelding meer informatie over de opzet van dit politiek beraad en hoe u uw inbreng kunt leveren.


  U kunt schriftelijk reageren op één of meerdere onderwerpen. Stuur uw reactie dan aan raadsgriffie@almelo.nl. Uw bijdrage wordt gepubliceerd onder het agendapunt én bij de ingekomen stukken van de volgende raadsvergadering. Wij vragen u om dit spoedig te doen, zodat de raad en de stad hiervan tijdig kennis kunnen nemen.