Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Politiek beraad 1

dinsdag 16 mei 2023

21:00 - 21:45
Locatie

Raadzaal

Voorzitter
G. Vermeulen
Agenda documenten

Uitzending

Agendapunten

 1. 1

  Tijd: 21:00-21:45 uur


  Platform Cultureel Erfgoed Almelo is een overleg van 16 erfgoedorganisaties. Het Platform Cultureel Erfgoed Almelo (PCEA) wil de raad regelmatig informeren over haar activiteiten.


  Dat doet zij o.a. via stadsbezoeken, het uitbrengen van een flyer tijdens de laatste raadsverkiezingen en contacten met raadsleden.
  Het belang van cultureel erfgoed, wordt in het kader van de stadsontwikkeling, bijvoorbeeld in het project Spoorzone en de transformatie van de binnenstad, ook steeds groterĀ Nu het jaarverslag 2021/2022 en het programma 2023 beschikbaar zijn wil zij dit graag toelichten en vragen van de stad en de raad beantwoorden.


  De gemeenteraad heeft in maart 2022 besloten tot het opstellen van een nieuwe erfgoednota, waarbij ook het PCEA zal worden betrokken. De kaderstellende rol van de raad aan de voorkant van het traject is daarbij van groot belang en mogelijk kan dit ook in het beraad aan de orde komen.


  Meer info zie ook www.erfgoedalmelo.nl


  Voorzitter: dhr. Vermeulen

 2. 2

  Zoals tijdens het politiek beraad aangegeven door raadsvolger mw. De Bruijn - Franken van de PvdA , hierbij het Verdrag van Faro_ erfgoed is mensenwerk - omĀ  te betrekken bij de beeldvorming nieuwe erfgoednota.