Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Politiek beraad 1

dinsdag 12 maart 2024

19:30 - 22:30
Locatie

Raadzaal

Voorzitter
L. Kampman
Toelichting

Beeldvormend Beraad
basisbanen
advies aanwijzing lokale omroep

Agenda documenten

Uitzending

Agendapunten

 1. 1

  Tijd: 19:30 – 21:00 uur
  beeldvormend
  De fractie PvdA, ondersteund door de fracties PVA en GroenLinks, heeft het initiatief genomen dit politiek beraad te organiseren. Tijdens de behandeling van de perspectiefnota hebben de fracties VVD, D66 en CDA aangegeven meer informatie te willen over dit onderwerp.


  Doel van deze bijeenkomst is om een beeld te krijgen van de voor- en nadelen van basisbanen. En te verkennen of basisbanen een optie voor Almelo kunnen zijn, mede gezien de positieve resultaten in Groningen.


  Onder het begrip basisbaan wordt een betaalde baan (minimumloon) verstaan voor mensen die moeilijk of helemaal niet aan een baan kunnen komen. Werk voor mensen die zelfs met begeleiding geen perspectief hebben op regulier werk. Iemand met een basisbaan doet een voor de maatschappij nuttige taak. Werk dat gecreëerd wordt bij bijvoorbeeld woningcorporaties, gemeente, scholen, wijkcentra of bedrijven.


  Kees Mosselman van de Hanzehogeschool geeft een presentatie. Daarna is er gelegenheid voor vragen en discussie.

 2. 1.1.1

 3. 2

  Tijd: 21:00 – 22:30 uur
  beeldvormend

  De aanwijzing van Stichting Lokale Omroep Almelo (AAvisie) als lokale publieke media-instelling eindigt binnenkort.
  Nu loopt een procedure om opnieuw een omroep aan te wijzen als lokale publieke media-instelling.


  Voor 12 april 2024 moeten de betrokken gemeenteraden (Almelo, Hengelo en Wierden) een advies uitbrengen aan het commissariaat voor de Media.
  Ter voorbereiding heeft de gemeenteraad van Almelo aanvullende toetsingscriteria vastgesteld en een onafhankelijke beoordelingscommissie aangewezen. Er zijn twee aanvragen.


  Deze aanvragen zijn door de onafhankelijke beoordelingscommissie beoordeeld. In deze bijeenkomst licht de commissie het proces en haar advies toe. Daarna is er gelegenheid voor vragen.


  Vervolg:
  - Oordeelsvormend beraad 19-3-2024
  - Raadsvergadering (besluitvormend) 26-3-2024
  Het commissariaat voor de media zal vervolgens een lokale publieke media instelling aanwijzen.

 4. 2.1

  Onder 2.1. en 2.2. vindt u de bestanden die de commissie heeft ontvangen van het Commissariaat voor de Media om tot een beoordeling te komen.

  Bijlagen