Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Politiek beraad 2

dinsdag 16 juli 2024

19:30 - 22:30
Locatie

1.01 Ambt Almelo

Voorzitter
D. Wind
Toelichting

Raadzaken.


Indien u mee wilt praten kunt u zich hiervoor aanmelden tot en met maandag 15 juli 2024 via raadsgriffie@almelo.nl.


U kunt ook schriftelijk reageren op één of meerdere onderwerpen. Stuur uw reactie dan aan raadsgriffie@almelo.nl. Uw bijdrage wordt gepubliceerd onder het agendapunt én bij de ingekomen stukken van de volgende raadsvergadering. Wij vragen u om dit spoedig te doen, zodat de raad en de stad hiervan tijdig kennis kunnen nemen.


Publiek
U kunt plaatsnemen op de publieke tribune of live meekijken/terugkijken via: https://www.almelo.nl/vergaderingen-live-volgen-terugkijken.


Vragen?
Neem contact op met de Raadsgriffie via: raadsgriffie@almelo.nl of bel of whatsapp plv. griffier Dörte Jürgensen 06-31997498 of Meriam Lütjann 06-25707982.

Agenda documenten

Uitzending

Agendapunten

 1. 1

  U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst raadzaken.


  Mw. Van Rijswijk-Hendriks, manager wijksturing, en dhr. Radstaak, wijkregisseur, nemen u mee in de ontwikkeling van de wijken op basis van verzamelde gegevens in het Wijkkompas. Zij geven aan hoe deze informatie gebruikt kan worden.


  Daarna vertellen zij over het werk van de wijkregisseur als vooruitgeschoven post in de wijk.

 2. 2

  U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst raadzaken.
  De gemeenteraad heeft gevraagd om regelmatig geïnformeerd te worden over de energietransitie, zie raadsbesluit van 23 april 2024 Rekenkameronderzoek energietransitie.


  Dit is de 1e bijeenkomst in een reeks. Op de agenda staat:


  Inleiding (circa 10 minuten)


  Inzoomen op thema ‘informatie’
  Welke informatie heeft de gemeente tot beschikking, welke bronnen zitten daarachter, hoe kan men de informatie duiden en gebruiken, waar kan men zelf relevante informatie raadplegen en het behandelen van andere vragen rondom het thema ‘informatie’. Denk aan informatie over CO2-uitstoot, energielabels, elektriciteitsverbruik enzovoort. (circa 60 minuten)


  Doorkijk naar de volgende raadzaken
  Met thema:communicatie en participatie in de energietransitie. Door middel van vragen via een Mentimeter worden opgehaald wat de aanwezigen tijdens een volgende raadzaken over de energietransitie willen weten. Op die manier kan het programma afgestemd worden op de behoeften. (circa 10 minuten)

 3. 2.3