Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Politieke avond 2

dinsdag 10 september 2024

19:30 - 21:20
Locatie

Stad&Ambt

Voorzitter
Louis Kampman
Toelichting

Aanschuiven? Meld u aan of reageer schriftelijk
Meepraten bij de in de agenda aangegeven onderwerpen kan als u zich vóór maandag 9 september aanmeldt via raadsgriffie@almelo.nl. U ontvangt na uw aanmelding meer informatie over de opzet en hoe u uw inbreng kunt leveren.


U kunt schriftelijk reageren op één of meerdere onderwerpen. Stuur uw reactie dan aan raadsgriffie@almelo.nl. Uw bijdrage wordt gepubliceerd onder het agendapunt én bij de ingekomen stukken van de volgende raadsvergadering. Wij vragen u om dit spoedig te doen, zodat de raad en de stad hiervan tijdig kennis kunnen nemen.


Publiek
U kunt plaatsnemen op de publieke tribune of live meekijken / terugkijken via: https://www.almelo.nl/vergaderingen-live-volgen-terugkijken.


Vragen?
Neem contact op met de Raadsgriffie via: raadsgriffie@almelo.nl, bellen of whatsappen kan ook met de plaatsvervangend griffiers Dörte Jürgensen 06-31997498 of Meriam Lütjann 06-25707982.

Agenda documenten

Agendapunten

  1. 1

    Portefeuillehouder: Jan Martin van Rees
    Er is sprake van krapte op de woningmarkt. Starters en andere woningzoekende met een laag/midden inkomen hebben teveel concurrentie van investeerders. Om starters meer kansen te bieden, stelt het college voor om in een aantal wijken in Almelo de opkoopbescherming in te voeren. Woningen mogen in die wijken niet meer aangekocht worden om te verhuren. Het college vraagt de raad hiervoor een verordening vast te stellen.


    Planning vervolg
    Oordeelsvormend beraad 24 september 2024


    Aanschuiven?
    U kunt meepraten of vragen stellen tijdens deze bijeenkomst raadzaken. Meldt u zich hiervoor aan vóór maandag 9 september via raadsgriffie@almelo.nl.
    -

  2. 2

    Portefeuillehouder: Jan Martin van Rees
    Het college van Almelo is door de provincie Overijssel gevraagd om een reactie te geven op de concept provinciale omgevingsvisie. Voordat het college een reactie geeft wil het college de gemeenteraad informeren over de reactie en hierover in gesprek met de raad.


    De voorgenomen bestuurlijke reactie van het college van burgemeester en wethouders van Almelo is vooraf niet beschikbaar, maar wordt ter vergadering verteld.


    Planning vervolg:
    De provincie stelt de ontwerp visie daarna vast. Vervolgens is er naar verwachting in 2025 de mogelijkheid voor de gemeenteraad om een zienswijze in te dienen.


    Aanschuiven?
    U kunt meepraten of vragen stellen tijdens het beeldvormende beraad. Meldt u zich hiervoor aan vóór maandag 9 september via raadsgriffie@almelo.nl.
    -

  3. 3

    Portefeuillehouder: Margreet Overmeen-Bakhuis
    De gemeente Almelo stelt een subsidie beschikbaar voor grote isolatiemaatregelen voor inwoners met een slecht geïsoleerde koopwoning. Hiermee worden inwoners gestimuleerd grote isolatiemaatregelen te nemen om zo meer energie te besparen. De subsidie is beschikbaar voor inwoners met koopwoning met een maximale WOZ-waarde van € 281.000,- (peiljaar 2022) en voor Verenigingen van Eigenaars met minimaal één eigenaar-bewoner. Met het instellen van de subsidie wordt invulling gegeven aan de in maart 2023 aangevraagde specifieke uitkering Lokale aanpak isolatie.


    Tijdens dit oordeelsvormend beraad gaat de raad met het college in gesprek over het raadsvoorstel.


    Planning vervolg besluitvorming:
    Hamerraad 24 september 2024 of als de eindconclusie bespreekstuk is Raad 8 oktober 2024
    -